Двамата се срещнаха в Гърция, на неформалната вечеря, организирана от премиера

...
Двамата се срещнаха в Гърция, на неформалната вечеря, организирана от премиера
Коментари Харесай

Зеленски и Денков на среща в Атина, обсъдиха сигурността в Черно море и зърнените коридори

Двамата се срещнаха в Гърция, на неофициалната вечеря, проведена от премиера Кириакос Мицотакис за водачите на страните от Западните Балкани и балканските страни от Евросъюза.

" Ползотворна полемика с премиера Николай Денков през вчерашния ден на Срещата на върха Украйна-Балкани. Обсъдихме по-нататъшното ни съдействие, сигурността в Черно море и обезпечаването на различни зърнени коридори ", написа Зеленски в обществената мрежа X.

По-рано през днешния ден стана ясно, че министърът на защитата Тодор Тагарев е отпътувал на посещаване в Одеса, където се срещна с украинския си сътрудник Олексий Резников. Тагарев е удостоверил, че страната ни ще продължи да оказва всестранна поддръжка на Украйна.

В рамките на неофициалната среща в Атина водачите на 10 страни от Югоизточна Европа и украинският президент излязоха със взаимна декларация, в която показват поддръжката си за независимостта, суверенитета и териториалната целокупност на Украйна пред лицето на съветската експанзия, съобщи АНА-МПА. Какво съдържа общата декларация. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР